A mi kakaóscsigánk

2014.07.30 20:33

 

Évek óta ez a kedvenc receptem, ha kakaóscsigát sütök. Most kipróbáltam lekváros buktának, fahéjas csigának, és fokhagymás csigának is. 

A recept a következő:

60 dkg liszt (ez nálunk tk. tönkölyliszt, vagy tk. búzaliszt)

20 dkg vaj (csináltam már zsírral is, azzal is működött)

4 tojás

4 dkg élesztő

2 dl tej

tölteléknek: vaj, méz vagy fruktóz, illetve kakaó vagy fahéj, illetve fokhagymás vaj, pizzás csigánál hámozott paradicsom, fokhagyma, só, bors, bazsalikom, oregánó és reszelt sajt 

A meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis mézzel vagy fruktózzal. A többi összetevőt beletesszük egy dagasztótálba, majd erre ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet és kidagasztjuk. Amikor a kétszeresére kelt, két részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk ujjnyi vastagságú téglalapra, megkenjük a kívánt krémmel. 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük.