Vajaskiflit sütöttünk

2014.04.26 15:58

Finom, puha lett. Hogy milyen lenne másnap, az nem derült ki, mivel a fiúk még melegen elkapkodták.

A recept:

8 db kiflihez való, de én felére vettem őket, mert gyerekeknek készült, így nekem 16 minikiflim lett.

30 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt + a nyújtáshoz

fél evőkanál só

2 dkg friss élesztő

5 dkg vaj (ezt olvasszuk fel)

2 dl langyos tej

1 tojás sárgája

 

A lisztet a tálba szitálljuk, belekeverjük a sót, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a langyos tejet.

Alaposan kidagasztjuk, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán fél cm vastag körré nyújtjuk, 8 egyforma cikkelyre vágjuk, majd a darabok hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük jó szorosan, a két végét meghajlítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd még 20 percig kelesztjük. A tojás sárgáját összekeverjük egy evőkanál vízzel, és megkenjük a kiflik tetejét. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük 20 percig. (a recept a Nők Lapja konyha desszert különszámából való)

Kalóriatartalom: 217 Kcal/db